Bridgeklubben Young Sharks

BAM – and the winners are…

skrevet af Karsten Pedersen

Slutstatus

Anders, Jonas, Ella og Julie er årets BAM-mestre i denne slutstilling. Tillykke. Herfra skifter vi tilbage til hold.

Status 06.10.2024

En enkelt rettelse i en enkelt kamp har flyttet et enkelt point.

Status 04.10.2024

Også i dag gik det, så vidt jeg kan se, over al forventning med turneringsformatet. Jeg brugte mit eget hold som test og vi flyttede ikke som BC3 foreskrev. Det voldte ikke nogen problemer.

Stillingen viser, at to hold deler førstepladsen. De har sågar spillet 10-10 indbyrdes. Men i BAM kan alt ske, så man skal ret langt ned i stillingen, før man er chanceløs.

Status 28.10.2024

Første af de tre aftener gik over al forventning. Ingen tekniske problemer med et turneringsformat, der tidligere har kostet adskillige BC3-trøsteøl.

Stillingen efter 1 aften, dvs. 3 af 9 runder: Carsten, Christian, Charlotte J, Peter, Charlotte S-R og Jan fører i en tæt stilling. Se stillingen i dens helhed.

I øvrigt har jeg set, at forbundets BAM-hold-opsætning fravælger handicap automatisk. Det er formentlig den rigtige beslutning. Til gengæld spiller vi jo om bronzepoints, hvor det i år er Jacob Røn, der er gået i udbrud i kampen om at blive årets YS-bronzegud – måske bryder Jacob Jonas’ streak (3 år). Nå ja, vi spiller vel også om at vinde, og om ære, og om håneret.


BAM-hold

Efter første og inden anden omgang holdturnering snupper vi en alle-mod-alle holdturnering med parturneringstilsnit, dvs. BAM. 3 aftener a 3 kampe, hvor hver kamp går over 10 spil uden halvleg.

De fleste ved det, men BAM betyder, at man vinder det enkelte spil 2-0, hvis man har en bedre score end modstanderholdet. Med præcis samme score ved begge borde, ender spillet uafgjort 1-1. Der uddeles således i alt 20 points i hver kamp, uafgjort er 10-10. Efter første runde skal man følge flytteanvisningerne på bridgemates.

Egentlig ville vi gerne afprøve en komme-hinanden-ved-turnering, hvor man hver aften spiller 10 spil med hver af ens tre fremmødte holdmakkere. Det er inspireret af en turnering, Ella har spillet. Men det bliver ikke sådan i denne omgang, da BC3 ikke understøtter formatet. Måske kan vi få det implementeret? Jeg prøver. Nu kan det være grænseoverskridende således at forlade makkers trygge favn, så hvis vi kan få turneringsformen implementeret, vil vi under alle omstændigheder nøjes med at teste konceptet over en enkelt aften (monradprincip), og vi vil udarbejde et hussystem, man kan arbejde ud fra.

 

Comments are closed.