Bridgeklubben Young Sharks
mar
4

Lille hold (slutstilling på plads – dom afsagt)

written by Karsten Pedersen

Update 9.4.2024

Da Anders Hagen opdagede, hvor tæt slutstillingen blev i lille hold, gennemgik han for en sikkerheds skyld egne scorer og opdagede en fejl. Det flyttede 100 point fra NS til ØV i et enkelt spil, og det var lige præcis nok til at flytte sejren tilbage til Birgitte, Karen, Henrik og Preben. Tillykke.

Når Anders, Ella, Jonas og Julie fratrækkes de famøse 2,24 i denne slutstilling flyttes sejren. Det tjener Anders til ære, at han har gennemgået spillene!

Update 31.03

Så foreligger den endelige resultat af lille hold. Anders – Jonas + Ella – Julie vandt, tillykke.

Der var en kompliceret turneringsledersag i runde 6 kampen mellem 1. Carsten, Christian, Charlotte, Peter, Charlotte, Jan og 2. Birgitte, Karen, Henrik, Preben. Dommen er gået mod sidstnævnte hold, som efter dommen ender på 112,89. De involverede har fået særlig besked.

Anders – Jonas + Ella – Julie har ifølge slutstillingen 115,95 men skal som tidligere omtalt fratrækkes 2,24, hvilket betyder, at holdet ender på 113,71. Det rækker til turneringssejren.

Det er sjældent, at der er turneringsledertilkaldelser i YS – vi spiller jo i princippet uden turneringsleder. I de fleste situationer håndterer spillerne selv uregelmæssigheder ved bordet – i fuld fordragelighed.

Men i visse situationer er det ikke så let for spillerne selv at finde en løsning. Dette var et sådant tilfælde. De sjældne tilkaldelser afspejler typisk, at der ikke er en oplagt løsning, og sagerne skal derfor behandles fornuftigt. Jeg stikker ikke bare en middelscore ud. I dette tilfælde havde det panel, jeg trak på, en klart bedre analyse af problemstillingen end min egen, og dommen blev derefter.

Det er heldigvis særdeles sjældent, at en dom overhovedet betyder noget. Men det gjorde det så i dette tilfælde.

Update 18.03

Så har vi balladen!

På basis af slutstillingen ligner det, at Anders – Jonas + Ella – Julie vandt “lille hold” – men BC3 er kommet lidt på tværs. I kampen mod et af taberholdene (Bjarke Friis – Søren Fritzbøger + Karsten Nissen Pedersen – Kim Bensby – Thomas Aagren Jensen) har holdet fået 2,24 KP for meget. Derfor har holdet ikke vundet, men det er det måske alligevel! Det skyldes, at der er en udestående kompliceret turneringslederdom, som kan koste Birgitte – Karen  + Henrik – Preben det, der lige nu ligner en turneringssejren.

Turneringlederdommen er som nævnte ikke ligetil, og der skal et antal rundspørger i spil, får den er afgjort. Hold vejret!

Update 11.03

Efter to aftener har Bjarke, Søren, Karsten, Kim og Thomas lagt sig solidt i spidsen for turneringen i denne stilling. Holdet har sågar 2,24 KP i banken grundet en teknisk BC3 fejl (evt. en menneskelig KP fejl) . Tilsvarende skal Anders, Jonas, Ella og Julie trække 2,24 KP fra holdets score.

Så langt så godt. Så det triste: dagens svind er tilbage til det normale, I dag er det 99 DKK. I bestyrelsen har vi fået den idé, at vi vil udsende et kontoudtog til hvert enkelt par efter hver spilleaften. Så kan makker være makker værst. Jeg kan allerede nu høre det for mig:

Du pløjede 3ut og værre endnu, du pløjede en genstand uden at betale: spil bedre, betal bedre!

Update 06.03.2024

Der er en fejl i resultaterne. Spil 27 var vendt ved begge borde i kampen mellem 1) Anders, Jonas, Ella og Julie og 2) Bjarke, Søren, Karsten, Kim og Thomas. I denne kampoversigt. Det betyder, at førstnævnte hold faktisk tabte med 10 imp mere, end det fremgår af kampstillingen og stillingen i turneringen. Jeg fatter BC3 hat, da jeg troede, at jeg havde rettet det korrekt. Jeg har skrevet til BC3 supporten.

Update 04.03.2024  

Vi er i fuld gang med en alle-mod-alle holdturnering over tre aftener. Hver aften spiller vi 3 kampe a 10 spil – uden halvleg.

Stillingen efter første aften kan ses flere forskellige steder, fx i dette oversigtsskema. Dagens BC3 krølle er, at man ikke kan se startlisterne for kamp 2 og kamp 3.

Egentlig er det (heldigvis) ret ligegyldigt, da alle resultater er inde og fremvises korrekt via stillingen – vælg det lille blå kryds i øverste venstre og tag for dig i resultatbuffeten.

Startlisten til kamp 4 er klar, men som for første aften kan jeg åbenbart ikke få lov til at dele startlisterne for kampene 5 og 6. I/vi må leve i lykkelig uvidenhed. Heldigvis kan jeg printe dem. På papir

To bridgemates var ikke afsluttet korrekt, der manglede to resultater. Dertil allerede en rettelse. Tjek lige at alt er OK, inden I styrter fra bordet / ud i verden.

Der var svind igen i dag, men kun 20 kroner.

Leave a Comment - Here's your chance to speak.(eMail will not be published)

*