Bridgeklubben Young Sharks
okt
2

BC3, rettelser og læringskurver

written by Karsten Pedersen

Det er efterhånden ret let for mig at opstarte blackboxen BC3. At jeg – vi – ikke længere er helt så unge hajer kom dog til udtryk, da jeg 1) bridgematede multiduksene Charlotte og Lotte ned i b-rækken og 2) prøvede at få en enkelt bridgemate til at kommunikere på den ikke-eksisterende kanal 3. Heldigvis havde VM lige spendereret 9 kilo på en ny brille med glidende overgang. Reddet. Næste gang medbringer jeg en pandelampe.

Så er der faktisk kun en udfordring tilbage. Indtastning af spillernumre. Det er forhåbentlig ok næste gang. Jeg forvilder mig til tider til at tro, at jeg er ufejlbarlig, men jeg har måttet rette spillerplaceringer i en enkelt kamp. Kampen mellem Amalie og Dans tropper er nu tilrettet. Det er nok vanskeligt at give BC3 skylden på en måde, der overbeviser. Men det giver mig lige lejlighed til at nævne en enkelt detalje. Resultatindtastningen går over al forventning, og I er gode til at give mig besked, når der er fejl. Tak!

Så er der lige det med regnereglerne. Jeg tænker på reglen ”minus gange minus giver megaminus”. Jeg sidder og strikker på min dummerpeterhat, så jeg kan give mig selv en sviner. Strikkepindene gløder ikke just, så i ventetiden kan jeg stikke lidt til makker Erik, hans flatlinerlæringskurve, og de fejlslutninger (kortslutninger) den udløste hos mig.

Spillene faldt kort tid efter hinanden – mod den mest snueste og hans makker, Godteren. Det startede i halvlegens første spil, 17.

Som nord indledte jeg med en retvisende pas. I baghånden spærrede Godteren med 1♣, hvilket vanskeliggjorde det for mig at komme ind i meldeforløbet (?). Heldigvis nøjedes svarer med 1UT, og så kunne BeskytterErik redde mig ud af min kvide med et opmuntrende rødt skilt. Godteren godtede sig med et blåt skilt, og jeg fik lov til at spilføre 2♦ til 800. Ikke et spil, jeg er stolt af. Med ♦ ud tror jeg, at jeg straks burde have spillet ♠ til 8eren. Så slipper jeg måske med 500 og skrækken. Men jeg spillede ♠ til D. Godteren godtede sig.

Uheldigt, men heldigvis kunne Beskytteren allerede stejle læringskurven i spil 23.

Efter pas fra syd og endnu en voldsom spærreåbning (1♦) fra Godteren, var jeg atter frataget en indmelding. Svaret var 1UT, og det blev fulgt op 2♣ fra åbner. Efter præference fra svarer vidste Beskytteren, at jeg ville være ude af stand til at fastlægge min ♦-længde mhp. balancering. Til gengæld var han sikker på, at ♦K var guldet. Op på zonehesten med en maskulin dobling. Godteren lagde pres på med en lidt mærkelig 3♦. Og så sad jeg der. Jeg tænkte, at Beskytteren (belært af spil 17) havde guldet (ikke det falske ♦-guld) og konkurrerede yderst tvivlsomt med 3♥. De gad end ikke doble, så jeg slap med 300. Godteren godtede sig knap så meget, 300 er jo 500 fra 800!

Simpel differentiation viser, at læringskuven er aftagende.

Vi ses på tirsdag

Comments are closed.

Seneste nyt