Bridgeklubben Young Sharks
sep
26

Mest snuest

written by Karsten Pedersen

En århusiansk mesterspiller, som får lov til at forblive anonym, gradbøjede for år tilbage det ubøjelige adjektiv “snu” fuldt ud og blev ophav til udtrykket ”mest snuest.” Det udtryk har jeg i nogle år forbundet med en af spillerne i YS.

Vores helt berettede glædestrålende om en meldetriumf af de helt store:

Heltens makker slog i gang med en tvivlsom 3♣ – der dog falder inden for rammerne af YS-normaliteten. Nord gled ind med 3♠. Her tog helten navneforandring til ”snu” ved at vælge et grønt skilt i kassen.

Havde syd valgt at passe, ville helten formentlig have tænkt ”Langnese, verdamt”.

Men syd valgte 4♠. Den gled rundt til helten, som trådte i karakter med 4UT. Makkers 5♣ blev doblet? af nord, hvorefter helten meldte 5♦. Syd hilste glad, og vest præfererede hovedrystende til 5♥. Nord doblede.

Som spillet skred frem, opdagede helten 1) at makker havde 3f i ♥ og 2) at sitsen var svineheldig. Han følte sig først mere snuere og sidenhen mest snuest. De 650 gav 5 imp.

Jeg har tidligere besluttet mig til, at når vores helt melder mærkeligt (ofte!), så er der to muligheder: enten går det helt, helt galt eller så er det et guldæg. Ingen middelvej.

Jacob Øland, jeg døber dig Jacob ”mest snuest” Øland.

Startlisten til næste tirsdag er i øvrigt klar

Errata:

I forhold til spil 21 fra 17-09 har jeg andetsteds antydet, at enten Rasmus eller Sebastian groft negligerede et begrænset valg i en temmelig hård 6♦. Men det er ikke rigtigt. Syd havde vist 5-5 i MA i meldeforløbet og servede med single ♣. Følgelig kunne syd højst have double ♦, hvilket udelukker muligheden for Hxx, som er forudsætningen for det begrænsede valg.

Dog, i forsøget på at skrive noget om det bridgefikserede hverdagsliv i YS, forbeholder jeg mig retten til også fremadrettet at omgås sandheden lemfældigt. Enhver lighed med virkeligheden er tilfældig.

Comments are closed.

Seneste nyt