Bridgeklubben Young Sharks
jun
9

Glue Club #3

written by admin

Bridge with the Glue Team, Part III

Denne gang skal I høre en historie om, hvordan man laver en bund ved at melde sin renonce naturligt, samt en historie om hvordan man laver en top ved at melde sin renonce naturligt.

Min makker til dagligt, Anders Sigsgaard, er nu gået fri længe nok – nu må han hænges ud (i virkeligheden er jeg bange for, at det var mig selv, der var topidiotisk).

I har følgende hånd (alle ude spil 1):

x
KTxxxx
Bx
KDT9

og meldingerne går 1 til venstre pas fra AS og 2NT Bekkasteens variant fra højremanden. Mange tanker gik gennem mit hoved, men idet jeg beredte mig på modspil måtte AS have lidt hjælp til udspillet: 3.

Næste hånd meldte 3 = single , og AS meldte 4, og næste hånd 4NT efter esser. Planen om modspil blev lagt på hylden, og jeg øjnede ligesom MTH slem. Da han havde fjernet min Gerber, skød jeg den bare af – 6 hj(ernedøde)erter. Overraskende nok gik det pas-7-dobler.

AS var også i gang med modspilsplanerne for han havde:

Dxx

KTxxxx
xxxx

Han mente øjensynligt ikke, jeg ville have åndsnærværelse nok til at svinge hjerter, inde på det klør es jeg ikke havde.

Med liden entusiasme konstaterede jeg, at deres slem var cirka ligeså god, som den jeg selv skulle til at spille. Trumf bonde ud til esset og mere klør. Helt sort spillede jeg nu ruder bonde rundt til damen og mere trumf. Stadig væk fuldstændigt groggy spillede jeg mere ruder til esset. Sparskift til 10en. Trumf. Totalt sammenbrud og minus 2600. “Classic eller tuborg, makker?”

Som nævnt i indledningen kan det dog også give pote at melde sin renonce.

Se følgende fine hånd:

EKDBTxxxx
xxx

E

1 til højre, dobler, 2NT truscott, 4 fra makker, 4 til højre, og 4 yderst forsigtige spar. 5 til venstre, og 5 fra makker. Mens I er ved at melde en 6-7 dobler næste hånd. Mon dog den går ned – redobler. Alle pas. Hj Es.

I tror mig måske ikke men Mathias Bruun og jeg er førstehåndsvidner (dog som tilskuere) til meldeforløbet, og følgende replikskifte:

“Vil du ha´ den gode eller den dårlige nyhed først?”
“Tjah, gi´ mig den gode”
“Jeg er renonce i hjerter”
“og den dårlige?”
“Jeg har heller ingen spar”Bxxxxx
Dxxxxxx

En bak.

I tror mig vel stadig ikke men scoreslippen så nu således ud:

4 +650
5X +850
5 +650
5 +650
5X +850
5XX +200

Ren top. Hvor får man det fra?

Anders Hagen

Comments are closed.

Seneste nyt